Local Authority Centre

Quality Washroom Solutions for Staff Welfare Facility

Quality staff facilities are a valuable asset for employers seeking to attract and retain key workers. Petal’s full service supply and fit service was an effective solution to the provision of the welfare facilities at this local authority service centre. The new unit provides a spacious, clean and secure environment in which its team of more than fifty service staff can shower and change during shift changeover or periods of rest.

Petal was selected to meet the client’s requirement for a hard wearing yet low maintenance solution. Petal’s Sprint shower cubicles are the ideal selection for areas of this nature. With a stable semi framed construction and three hinges per door, Sprint’s hard wearing CGL material is robust and water resistant, ensuring performance despite the exposure to wet conditions and daily use.

Lockers & benches were also installed in the same colour scheme, creating a seamless look throughout the area. Full length lockers provide the ideal storage space for drivers to house personal belongings whilst out on duty and the combination padlock system achieves the appropriate level of security required in an area which can often be unmanned. These are complemented with a selection of benching units complete with coat hooks, to complete the staff welfare space desired by the client.

 

Quality staff facilities are a valuable asset for any organisation in order to help attract and retain staff.

Local Authority Centre

Contract

  • Sector
    Public
  • Project Names
    Staff Welfare Facility
  • Contractor
    Petal Installation
  • Client
    Local Authority
  • Architect
    Aecom
  • Range
    Sprint showers, lockers & benches
  • Cubicle System
    Sprint
  • Duct Pannelling
    N/A
  • Vanity System
    N/A

An important consideration in this particular project was to provide solutions which would be low maintenance and would achieve easy daily cleaning regimes. The streamlined design of all features together with the selection of robust materials achieved this balance effectively, all whilst culminating in a bright, attractive area to promote employee wellbeing.

Call or speak to a member of our sales team today
Contact us