Grange Paddocks

Fresh Modern Finish for New Build Sports and Wellness Facility

When East Hertsfordshire Council made a £22 million investment in the health & wellbeing of its residents, Petal’s impressive range of sports & leisure washroom solutions was carefully selected to match the exacting standards of the build. This project aimed to meet increased demand for modern, high quality facilities, and provide the potential for a healthier lifestyle for residents.

Petal’s remit on this two story new build development included a full complement of washrooms products across wet and dry changing villages including Sprint changing, WC and shower cubicles with bench seating and anti-peep rails for enhanced privacy. With its semi-framed nature and continuous channel feature encompassing an integral leg, the Sprint system is an ideal choice for this high traffic location, particularly when combined with the exceptional stability provided by its integral headrail.

The whole leisure project paid particular attention to the needs of disabled users, and this was evident with the inclusion of ample disabled access cubicles throughout, and a very spacious approach to the overall design.

The Sprint cubicle does not compromise on aesthetics, and in this case a natural look woodgrain veneer coupled with a subtle grey pilaster provided a luxury finish across changing, showers and WCs alike. The rear panels of the toilet cubicles were installed in a stunning white gloss laminate, which completed an impressive trio of materials for the WC cubicles. This striking aesthetic continued into the design approach for locker areas, with a combination of colour palettes and materials employed in a dramatic scheme of lockers across the changing areas.

No detail was overlooked throughout the build, with postformed laminated grooming shelving units installed to match the vanity units and provide ample grooming facilities for users. An additional feature of the project was a series of bespoke solid surface bench seating units installed in the dry changing areas, creating a luxury finish and asserting the over arching aim of the facility as a place of retreat for wellness and positivity.

High performance qualities need not compromise on design potential, as demonstrated with the stunning finish achieved throughout this modern building.

Contract

  • Sector
    Sports & Leisure
  • Project Names
    Grange Paddocks Leisure Centre, Bishop's Stortford
  • Contractor
    Willmott Dixon Construction Ltd
  • Client
    East Herts Council
  • Architect
    Saunders Boston Architects, Cambridge
  • Range
    Sprint cubicles, Action benches & lockers, laminate vanities & bespoke freestanding benches
  • Cubicle System
    Sprint cubicles - changing, WC & showers
  • Duct Pannelling
    P300 APS
  • Vanity System
    Postformed laminated vanity units
Grange Paddocks
Call or speak to a member of our sales team today
Contact us